“We zullen hem vreselijk missen en het zal stil zijn in huis, hij was duidelijk aanwezig. “ Deze tekst stond onderaan het bidprentje wat wij na het overlijden en de uitvaart van Ben Rasenberg mochten ontvangen. En zo is het ook, wij zullen hem gaan missen en het is na zijn overlijden behoorlijk stil geworden. Niet alleen thuis maar ook bij Hengelsportvereniging ESOX alwaar Ben jarenlang de penningmeester was. Geheel onverwacht ontvingen wij 23 september dat Ben in zijn slaap was overleden en hebben wij als bestuur van ESOX  op vrijdag 27 september afscheid genomen van onze gewaardeerde medebestuurder. Ongeloof, jammer, ontzettend jammer dat wij veel te vroeg afscheid moesten nemen van onze penningmeester Ben Rasenberg. 

Een man welke wij binnen ESOX en haar bestuur hebben leren kennen als een bevlogen, passievolle en naar later bleek ook creatieve man met het hart op de goede plaats. Een man welke naast zijn functie als penningmeester nog ontzettend veel andere zaken voor ESOX deed, regelde en ook nog een actief visser was. Vele zullen Ben blijven herdenken als de man van “de kleine vis”. Hij wist als geen ander zelfs de kleinste vis in behoorlijke getalen aan de haak te slaan. Altijd met de opmerking ”ik heb er slechts een paar” maar werd niet zelden eerste die dag!

Door het overlijden van een persoon als Ben kom je er pas achter wat iemand allemaal voor een vereniging als ESOX deed. Vrijwilligerswerk…maar in de praktijk had hij er bijna een dagtaak aan. Het regelen van vergunningen, het bijhouden en bijwerken van de financiën en niet te vergeten het vele werk aan de website. Ben was terecht trots op ‘zijn’ website, hij had er ook veel uren aan gebouwd eer het naar zijn zin was.

Met deze laatste groet bedanken wij Ben voor alles wat hij voor ESOX deed en gedaan heeft en zullen wij hem ontzettend gaan missen in alles.


Wij wensen zijn vrouw en zoon heel veel kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen.


Namens Hengelsportvereniging ESOX.


M.J.P. van der Steen, voorzitter


 

We zullen hem vreselijk missen